LSPSF
English
Pradžia » Naujienos » Straipsnis nr 336

LSPSF Naujienos

Lietuvė - pirmoji „Albania Open - Tomas cup” ( FAI 2 kat.) moterų įskaitoje

2018 m Gegužės 16 d, trečiadienis

Sveikiname Rimantė Verbylaitė-Tzolova, laimėjusią aukso medalį „Albanian Open - Tomas CUP” varžybose!

Š. m. gegužės 10-13 d. Vlore (Albanija) mieste susirinko parasparnių tikslaus nusileidimo asai iš viso pasaulio. Jau devyniolika metų Albanian Open važybos yra vienos populiariausių tarp tikslaus nusileidimo pilotų. Švelnus Adrijos jūros klimatas užtikrina beveik vienodas sąlygas visiems sportininkams ištisą dieną. Nuostabi kalnų ir jūros kombinacija patogi ne tik pilotams, bet ir jų šeimos nariams. Puiki organizacija ir individualus dėmesys kiekvienam dalyviui nejučiomis verčia jaustis tarsi grįžus namo.

Varžybos prasidėjo tylos minute, prisimenant šiemet iškeliavusius Tomas Lednik ir Mirce Kornakov. Tomas Lednik buvo viena ryškiausių asmenybių parasparnių pasaulyje, negailėjęs gero žodžio, patarimo, padrąsinimo ir plačios šypsenos kiekvienam sutiktam. Būtent jo garbei buvo skirtos varžybos šiais metais.

Tomo taurėje dalyvavo 45 pilotai iš 8 šalių. Po 5 nusileidimų pirmąją vietą laimėjo Pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo čempionas bulgaras Tzvetan Tzolov, antrąją – slovėnas Anton Svoljsak, trečiąją – čekas Kamil Konecy.

Iš varžybose dalyvavusių moterų geriausiai pasirodė lietuvė Rimantė Verbylaitė-Tzolova (ASK „Stratus”). Antroji vieta atiteko Tomo Lednik žmonai Lucie iš Čekijos, trečioji - Fatjonai Gegai iš Kosovo.

Rimantė neslepia, kad varžybų apdovanojimo metu jautėsi dviprasmiškai: „Buvo sunku tramdyti graudulį dėl išėjusių draugų, o tuo pačiu buvo gera ir šviesu, kad juos prisimename su šypsena, skrydžiais ir trankia muzika.”

http://www.lspsf.lt/files/2018-files/20180516_0s.jpg

Daugiau nuotraukų čia.

« atgal