LSPSF
English
Pradžia » Naujienos » Straipsnis nr 330

LSPSF Naujienos

Tokvila Arcus taurės varžybose finišas - sunkiai pasiekiamas. O kam šiais laikais lengva?

2017 m Rugpjūčio 21 d, pirmadienis

Į 2017 m. rugpjūčio 12-15 d. vykusias FAI 2 kat. Arcus taurės varžybas užsiregistravo 29 pilotai iš Lietuvos, Estijos, Latvijos ir Baltarusijos. Tarp jų - 2 moterys.

http://www.lspsf.lt/files/tokvila_arcus_2017_2.jpg

Pirmą dieną pūtė smarkus vėjas, starto langą atidarėme tik apie 16 val. Starto sąlygos nebuvo lengvos, ne visi pilotai ryžosi startuoti. Kai kuriems pavyko parodyti rezultatą (toliausiai - iki Trakų - nuskrido Regimantas Andreika), bet dėl per trumpo starto lango visiems pilotams pratimą teko atšaukti.

Antrą varžybų dieną buvo lietus. Dalyviai iš parasparnių persėdo į baidares ir įveikė įdomų maršrutą Merkio upeliu Dargužiai - Valkininkai.

Trečią dieną orai pagaliau pasitaisė. Buvo sudarytas sudėtingas pratimas - teko skristi su šoniniu vėju tarp miškų ir pasienio zonos. Finišas nepasidavė niekam, toliausiai nuskrido Dainius Liegus, pritrūkęs 9 km iki finišo.

Ketvirtą dieną orai buvo tinkami, vėjo kryptis palanki Valkininkams. Sudarėme ilgą 74 km užduotį per 3 posūkio punktus su lengvu šoniniu vėju. Skristi nebuvo lengva ir tik geriausi 6 pilotai pasiekė finišą.

Ypatingai norėtųsi pagirti svečią iš Latvijos Ivars Slivka, kuris pirmą dieną nukrito į mišką. Su didele mūsų draugų pagalba – ačiū Parawinch komandai už operatyvumą ir profesionalumą! - ir po smulkaus sparno remonto latvis sugebėjo antrą dieną parodyti puikų rezultatą finišavęs.

Titulinis rėmėjas UAB „Tokvila“ pasirūpino varžybų transportu bei apdovanojo nugalėtojus vertingais prizais. Mūsų partnerių dėka sportininkų parvežimas iš maršruto vyko itin sklandžiai ir operatyviai.

Deja per varžybas taip ir nepavyko rezervuotoje oro erdvėje nuskristi link Vilniaus - unikali galimybė liko nepanaudota.

Straipsnio autorius: Jevgenij Blocha

Bendrosios įskaitos prizininkais tapo Robertas Pesliakas su 1725 taškais, Antanas Jakucevičius su 1573 taškais ir Egidijus Slavinskas su 1501 tašku.

http://www.lspsf.lt/files/tokvila_arcus_2017_3.jpg

Moterų įskaitos titulais pasipuošė 1 vietos nugalėtoja Rasa Grigoraitienė ir ant 2 vietos laiptelio užlipusi latvė Diana Germane.

Ant Standart klasės podiumo lipo Andrej Kovaliov (1 vieta), Pavelas Gavlasevičius (2 vieta) ir nuo jo nedaug atsilikęs Romuald Kliukovskij (3 vieta).

Sport įskaitoje nugalėtojų laurais puošėsi į Lietuvą pasisvečiuoti sugrįžęs Ramūnas Ruseckas (1 vieta), braliukas latvis Valdis Brokans (2 vieta) ir Dainius Liegus (3 vieta).

Varžybų rezultatai

« atgal