LSPSF
English
Pradžia » Naujienos » Straipsnis nr 328

LSPSF Naujienos

Dviejų lietuvių desantas Kobala Open skraidyklių varžybose Slovėnijoje

2017 m Rugpjūčio 29 d, antradienis

Kai LSPSF generalinė sekretorė ištrūko savaitei atostogų ir patraukė link Alpių, nesitikėjo, kad Tolmine, Slovėnijoje sutiks du Lietuvos skraidyklininkus Justiną Pleikį ir Saulių Guobužą, kurie dalyvavo 2017 m. rugpjūčio 15-20 d. vykstančiose FAI 2 kat. Kobala Open 2017 skraidyklių varžybose. Tas įtaigus tautiečių palaikymo jausmas vis skatino akimis ieškoti šių pilotų kaskart užvažiavus į Kobalos startavietę.

http://www.lspsf.lt/files/hg_kobala_open_2017_2.jpg

Vėliau pasiteiravus Sauliaus Guobužo, kaip praėjo varžybos, jis noriai pasidalino įspūdžiais:

Varžybose įvyko 4 pratimai. Oras buvo gana kontraversiškas. Manau, kad reikėjo skraidyti labai techniškai ir numatant į priekį, kadangi nužemėjus pakilti buvo labai sudėtinga - silpni kilimai ir išblaškyti termikai. Pirmą dieną praskridus didžiąją dalį pratimo, atėjo vieta, kur reikėjo skristi į kalnus esančius kitoje pusėje slėnio. Tikėjausi ten kilimų ir išskridau per žemai. Jau arti žemės prie šlaito gavau prilaikymą ir kapščiausi beveik valandą. Vėliau nusprendžiau leistis. Justas beveik pasiekė finišą.

Antroji diena buvo kur kas sudėtingesnė, kadangi padas buvo labai žemai ir nuolatos reikėjo kapstytis palei pat kalnus - baisus skrydis. Nusileidau prie Kred, Stol papėdėje. Man nepasisekė, Justui dar labiau.

Trečioji diena buvo labai turbulentiška. Pritryniau mozuolius. Gerai skridosi, tačiau šokant per Stol kalną ir skrendant link to kur giliau prie taško pritrūkau keliasdešimt metrų. Taško spindulys buvo pačiame viršuje. Mano klaida, kad nepakankamai išsianalizavau pratimą. Prietaisas užskaitė radiusą, tačiau vėliau sužinojau, kad trūko keletos metrų. Ir gavau mažai taškų, nors nuskridau dar 30 km iki pat finišo. Justas nuskrido iki Stol papėdės.

Ketvirtoji diena buvo puiki! Sutariau su šveicarais skristi kartu. Startavau pirmas ir kartu užsitikrinom puikias sąlygas startui. Skridau labai greitai ir nedariau klaidų, gal vieną, kad stojau priekyje Stol pasikelti aukščiau, reikėjo skristi tiesiai. 89 km pratimą finišavau šeštas! Puiki diena... - man. Justas perspaudė ir nusileido Stol papėdėje.

Reziumė - puikios varžybos, buvo labai smagu skraidyti. Skraidžiau 5 dienas iš eilės, praskridau 300km ir daugiau nei 14 val. Man dar labai trūksta strateginio mąstymo. Reikia daugiau analizuoti pratimą prieš startą. Manau, kad kitais metais seksis daug geriau.

Aš likau 16 vietoje, Justas 29.

Linkime Sauliui ugdyti analitinius sugebėjimus ir strateginį mastymą. Tikime, kad ateityje seksis vis geriau!

http://www.lspsf.lt/files/hg_kobala_open_2017_1.jpg

Varžybose dalyvavo 37 pilotai iš Europos ir jos ribų: Slovėnija, Ukraina, Vengrija, Čekija, Šveicarija, Rusija, Makedonija, Lietuva, Lenkija, Kanada, Japonija, Baltarusija, Prancūzija.

Varžybų rezultatai

« atgal