LSPSF
English
Pradžia » Naujienos » Straipsnis nr 312

LSPSF Naujienos

Jaunieji pilotai turi parako!

2016 m Birželio 28 d, antradienis

Kai "seni patyrę vilkai" trečią dieną Vilniaus taurės varžybose neišdrįso skraidyti, Jaunųjų Pilotų Lygos (JPL) varžybų dalyviai kilo į orą ir nušluostė visiems nosis. Varžybų šūkis "Varom į viršų!" buvo pateisintas su kaupu.

http://www.lspsf.lt/docs/varzybos/2016/jpl_arcus_taure/logo_75.jpg

Per 3 ilgiausias metų dienas, birželio 24-26 d., nepatyrę pilotai susirinko į antrą naujos JPL lygos etapą - Arcus Mažoji Taurė (Arcus Light Cup).

Dalyvavo 11 pilotų, iš kurių 4 varžėsi ir pirmame JPL etape. Labai džiugu buvo matyti jaunosios kartos pilotus - Jokūbą Akramą ir Luką Charačidį. 2 pilotai sėkmingai sudalyvavo varžybose iš karto po mokymo stovyklos, kuri prasidėjo birželio 15 d.

Oro sąlygos nebuvo lengvos - labiau tinkančios patyrusiam pilotui, bet "jaunikliai" gerai susitvarkė, patikimai startavo, išskrisdavo iš aerodromo, saugiai nusileisdavo nepažįstamose vietose ir tvarkingai pranešdavo apie savo padėtį - organizatoriams nebuvo didelių rūpesčių dėl dalyvių patirties stokos.

Įvyko 3 pratimai: 22 km per 3 posūkio punktus (PP) ir dvi dienas po 16 km per 2 PP. Pilotai turėjo atidžiai stebėti savo aukštį, nes leidžiamos "lubos" prie starto buvo 1960 m, o maršruto linijoje - tik 850 m. Dauguma pilotų sugebėjo laikytis oro erdvės apribojimų, dėl aukščio viršijimo pirmą dieną buvo nubaustas tik vienas pažeidėjas.

Prieš varžybas pilotai mokėsi dirbti su varžybų prietaisais, vakarais buvo organizuota skrydžių peržiūra ir analizė bei rodoma mokomoji video medžiaga.

Ant 1 vietos nugalėtojų pakylos laiptelio užlipo Viktoras Songaila, laimėjęs pagrindinį varžybų prizą - išmanųjį telefoną "Microsoft Lumia 640".
2 vietą užėmė Pavelas Gavlasevičius, šiuo metu lyderiaujantis bendroje JPL įskaitoje.
3 vietos prizininku tapo - maloniausia staigmena - 16-metis Jokūbas Akramas.

Varžybų rezultatai

http://www.lspsf.lt/docs/varzybos/2016/jpl_arcus_taure/jpl_arcus_2016.jpg

« atgal