LSPSF
English
Pradžia » Naujienos » Straipsnis nr 306

LSPSF Naujienos

Europos parasparnių pilotai ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai gaudys vėją Paluknyje

2016 m Gegužės 5 d, ketvirtadienis

http://www.lspsf.lt/files/eupac_2016_header.jpg

2016 m. liepą visi aktyvaus laisvalaikio mėgėjai skanduos šūkį „ Pagauk vėją!“ Anot Lietuvos skraidyklių ir parasparnių sporto federacijos (LSPSF) atstovės Violetos Masteikienės, šis šūkis buvo sėkmingas Tarptautinės Aeronautikos Federacijos (FAI) konferencijoje ginant teisę surengti 2016 m. liepos 10-17 d. FAI Europos Parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatą Lietuvoje, Paluknio aerodrome. Už aukščiausios kategorijos renginio organizavimą Lietuvoje FAI konferencijos delegatai balsavo vienbalsiai.

Tikslaus nusileidimo varžybos labai patrauklios žiūrovams – pilotai kyla į nedidelį aukštį ir leidžiasi netoli jų. Lietuvos parasparnių tikslaus nusileidimo komanda gali pasigirti įspūdingais pasiekimais pasauliniu mastu. 2013 m. Kolumbijoje, Cali mieste, vykusiose Pasaulio sporto žaidynėse pilotė Jolanta Romanenko iškovojo aukso medalį moterų įskaitoje, o 2013 m. Bosnijoje ir Hercogovinoje vykusiose FAI Pasaulio parasparnių tikslaus nusileidimo varžybose ant podiumo stovėjo net dvi Lietuvos sportininkės – Rimantė Verbylaitė (sidabro medalis) ir Jolanta Romanenko (bronza).

Daromi dideli darbai ieškant rėmėjų, tariantis su valdininkais, tačiau LSPSF prezidentas Arvydas Osinskas pabrėžia, kad jau kartą esame įrodę sugebėjimą organizuoti tokias varžybas aukščiausiame lygmenyje, o komanda, kuri tai darys, yra labai patyrusi, neabejotinai geriausia Europoje.

Būsimų varžybų direktorė, LSPSF atstovė, Violeta Masteikienė, praneša, kad jubiliejinis 5-tasis FAI Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas bus atviras, jame planuoja dalyvauti apie 80 pilotų ne tik iš Europos, bet ir iš viso pasaulio. Tokios varžybos yra gera reklama mūsų kraštui, nes į jas atvažiuoja pilotai su šeimomis, jie taip pat aktyviai dalinasi įspūdžiais socialiniuose tinkluose. Renginio metu vyks ne tik parasparnių čempionatas, bet ir daugybė aktyvaus laisvalaikio veiklų, kuriuose galės dalyvauti visi norintys, bus orgazinuojami pramoginiai skrydžiai, orientaciniai žygiai, netoliese esančioje vandenvietėje galima bus išbandyti irklentes.

Geriausi pasaulio pilotai Lietuvos dangų puoš jau 2016 m. liepos 10-17 d. Organizatoriai tikisi didžiausio įmanomo atlygio už šių varžybų organizavimą – kad Europos medaliai liks Lietuvoje.

Parasparnių sportas Lietuvoje
Lietuvoje parasparnių sportas yra sparčiai populiarėjanti aktyvaus laisvalaikio praleidimo forma, per metus mokymus baigia ir licencijas gauna apie 30 naujų pilotų, sporto varžybose aktyviai dalyvauja apie 100 pilotų.

Parasparnių pilotai varžosi trijose kategorijose:

Kontaktai ir komentarai

Varžybų organizatoriai:
Lietuvos skraidyklių ir parasparnių sporto federacija (LSPSF)
Tel.: +37068216466
El. paštas: lspsf@lspsf.lt

Varžybų direktorė
Violeta Masteikienė
Tel.: +37065504777
El. paštas: violeta@gmmagency.com

Čempionato puslapis: http://europgc2016.com/

« atgal